La divina tragicomèdia grega

La divina tragicomèdia grega
La tempesta cau sobre Grècia, y hace estragos con su fuerza, and all the world is looking there waiting for the results

divendres, 6 d’abril del 2012

S'OBRE EL TELÓ I ELS FOCUS IL·LUMINEN UNA NOVA ESCENA PER A GRÈCIA


CAT: Per aconseguir rebaixar el dèficit públic del producte interior brut de Grècia, que a finals d’Octubre ascendia fins al 9% el govern de Grècia presenta davant Brussel·les uns pressupostos per tal de que els creedors tornin a instaurar la confiança en el País com a inversió segura. L’Objectiu: Reduir l’esmentat dèficit al 5’4 %, d’aquesta manera Grècia deixaria el paper de resultar el membre no desitjat de la Unió Europea.
El matí en que el tecnòcrata Lucas Papademos –actualment cap de l’executiu d’unitat nacional- presentava els pressupostos a Brussel•les la ciutat d’Atenes esdevé testimoni de violents altercats i manifestacions contra la política d’austeritat que ha portat Grècia a la recessió que pateix fa quatre anys. El poble criada al carrer mentre els representats d’aquest presenten documents que de cap mena han sigut aprovats per la sobirania nacional. Aquests projectes, pressupostos o mesures legislatives i fiscals afecten de forma directa a Grècia però són aprovats únicament per la Unió Europea, raó per la qual els tres poders-legislatiu, executiu i judicial-passen a les mans de la Unió Europea que al seu torn projecta les seves restriccions en base a les exigències de la banca.

A grans trets, simplificant tots aquests estats que han anat succeint-se paulatinament en el transcurs de l’evolució de la crisi econòmica que ens afecta, el que ocorre a Grècia es que aquesta perd a ritme forçat la seva independència com a cos polític transformant-se en un protectorat ja que, tot i conservar moltes de les seves institucions “natives”, puntals com l’economia, el comerç exterior i la política exterior es troben avui sota l’àrbitra de centres de poder molt més forts com la Unió Europea al seu torn supeditada a la puntuació donada per agències de qualificació financera. Aquest procediment ens indica sens dubte que la República Hel·lènica ha deixat de ser un estat sobirà i que els estats més forts -la “triple A” més França- han començat una cursa d’exigències als estats més dèbils, particularment als perifèrics.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAST: Para conseguir rebajar el déficit público del producto interior bruto de Grecia, que a finales de octubre ascendía al 9% el Gobierno de Grecia presenta ante Bruselas unos presupuestos por tal de que los acreedores retomen la confianza en el país. El Objetivo: reducir dicho déficit a un porcentaje de un 5’4, de este modo Grecia dejaría el papel de resultar un incómodo miembro de la unión Europea.
La mañana en que el tecnócrata Lucas Papademos- al frente del ejecutivo de unidad nacional- presentaba los presupuestos en Bruselas la ciudad de Atenas vuelve a ser testigo de violentos disturbios y manifestaciones contra la política de austeridad que ha sumido a Grecia en una profunda recesión iniciada cuatro años atrás. Mientras el pueblo, depositario de la soberanía nacional grita impotente en la calle los principales representantes del país presentan documentos que de ningún modo han sido aceptados por la soberanía nacional. Dichos proyectos, presupuestos o medidas legislativas y fiscales afectan directamente a Grecia pero son aprobados únicamente por La Unión Europea, de modo que los tres poderes principales-legislativo, ejecutivo y judicial-pasan a pertenecer directamente a la Unión Europea que a su vez realiza sus restricciones fiscales en base a las exigencias de la banca.
 A grandes rasgos, simplificando todos estos pasos ocurridos lentamente y en el transcurso de la evolución de la crisis económica que nos azota lo que está ocurriendo en Grecia es que esta pierde su independencia como cuerpo político pasando a ser una especie de protectorado ya que aunque conserve algunas de sus instituciones “nativas” , pilares como la economía, el comercio exterior i la política exterior se hallan supeditadas a un poder mucho más fuerte como es el de la unión Europea, a su vez continuamente evaluadas por agencias de calificación financiera. Este procedimiento deja patente que la República Helénica ha dejado de ser un estado soberano y que los estados más fuertes –la “triple A”, mas Francia- han comenzado una escalada de exigencias a los estados más débiles y en particular a los de la periferia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INGL: To get the public deficit on the PIB of Greece down, this at finals of October descended to 9%. The Greek government presented to Brussels budgets, this had an objective, and they want to go back the trust in their country. The objective: to reduce the deficit to a percentage of 5, 4, on this way Greece would not be an uncomfortable role of EU member anymore.
The morning when the technocrat Lucas Papademos, who was the executive leader of the national unity, presented the budgets on Brussels the city of Athens again witnessed of a violent disturbs and manifestations against the austerity politic, which has sunk Greece in a deep recession, which has started four years ago. At the same time the people, repository of national. Such budgets, budgets or legislative and fiscal measures affect Greece directly but they are only approved by the UE, so that the three principal powers (legislative, executive and judicial) pass to belong directly to the UE, at the same time it realizes its fiscal restrictions in base of the bank exigencies.
Roughly, simplifying all this steps, that occurred slowly, and in the course of the economic crisis evolution, which is whipping us, what is happening in Greece is that it loses its independence as a politic institution, now Greece is an spice of protectorate although it keeps some of its “native” institutions, the pillars like economy, the exterior business and international politics are subject to a stronger power like the UE power. But at the same time this “native” institutions are continuously evaluated by the economic qualifying agencies. This process makes clear that the Hellenic Republic has left to be a sovereign state, and the other countries stronger than Greece (the “Triple A” plus France) have started an escalation of exigencies to the weaker countries, particularly to the periphery countries.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada